Khanya Brann، سخنگوی آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) میگوید: تمیز کردن کثیفیها و ناخالصیها را از سطوح پاک میکند. "ضد عفونی کردن میکروب ها را از بین می برد.
تحت کنترل نگه داشتن میکروب ها بخش مهمی از جلوگیری از سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماری ها است. اما تمیز کردن به تنهایی همیشه برای محافظت از شما و خانوادهتان کافی نیست. باید به خاطر داشته باشید که تمیز کردن و ضد عفونی کردن یک چیز نیستند و بدانید که چگونه، چه چیزی - و چه زمانی - هر دو را انجام دهید.
تمیز کردن با آب، صابون یا مواد شوینده و عمل شستشو انجام می شود. برای ضدعفونی کردن چیزی، باید ماده خاصی را روی یک سطح بمالید و بگذارید برای مدت معینی خیس بماند - از 30 ثانیه تا 10 دقیقه.
نکته دیگری که باید در نظر داشت این است که تمیز کردن قبل از ضدعفونی کردن مهم است. نانسی سیمکوکس، استادیار آموزش علوم محیطی و بهداشت حرفه ای در دانشگاه واشنگتن می گوید: «در صورت وجود کثیفی، خاک، گرد و غبار یا بقایای مواد غذایی، ضدعفونی کننده ها تأثیری ندارند.
اگر از شنیدن آن متعجب شدید، تنها نیستید.
Simcox میگوید: «ضدعفونیکنندهها بهطور گسترده مورد استفاده نادرست و بیش از حد قرار میگیرند. آنها اغلب خیلی زود پاک می شوند تا خوب کار کنند یا با یک محصول تمیز کننده استفاده می شوند، که می تواند منجر به یک واکنش شیمیایی مضر شود.
سیمکوکس می گوید: «بیشتر لزوماً بهتر نیست. مهم است که بپرسید، "آیا به یک ماده ضد عفونی کننده نیاز دارم؟" اغلب، تمیز کردن تنها چیزی است که لازم است.
در اینجا زمان و نحوه انجام هر کدام آورده شده است.
سطوح سخت مانند دستگیرههای در، دستگیرههای یخچال، شیرهای حمام، سیفون توالت و کلیدهای چراغ میتوانند زمینهای برای رشد میکروبها باشند. این به این دلیل است که آنها اغلب توسط بیش از یک نفر لمس می شوند.
دکتر بیل کارول، استادیار شیمی در دانشگاه ایندیانا، میگوید: «اما برای هر عامل بیماریزایی... باید مسیری برای قرار گرفتن در معرض آن وجود داشته باشد تا آسیبی ایجاد کند». «سؤال این است که آیا میتوانی آن را نفس بکشی؟ بخورش؟ آن را روی پوست خود بمالید؟ اگر نه، پس احتمالاً ارزش نگرانی در مورد ضد عفونی کردن را ندارد. تمیز کردن خوب خواهد بود.»
اگر فردی در خانواده شما بیمار است، یک قدم اضافی برای ضدعفونی کردن بردارید. یک سفید کننده یا محصول مبتنی بر هیدروژن را انتخاب کنید که توسط EPA تایید شده است و دستورالعمل های روی برچسب را دنبال کنید.
کارول می گوید: «همچنین می توانید به دنبال محصولی باشید که قابلیت تمیز کردن و ضدعفونی کردن را داشته باشد.
شما همچنین می توانید با افزودن بیش از یک سوم فنجان (5 قاشق غذاخوری) سفید کننده به 1 گالن آب، ضدعفونی کننده خود را بسازید. روی سطحی بمالید و بگذارید 1 دقیقه بماند سپس خوب بشویید و اجازه دهید در هوا خشک شود.
پیشخوان آشپزخانه را با آب گرم و صابون تمیز کنید. در صورت تماس با غذا، به خصوص گوشت خام یا تخم مرغ، باید آنها را نیز ضدعفونی کنید.
کارول میگوید در بیشتر مواقع استفاده از مواد شوینده برای تمیز کردن لباسهایتان به اندازه کافی خوب است. اما اگر در حال شستن لباسها یا ملافههای فردی هستید که بیمار است، ضدعفونی کردن آنها ایده خوبی است.
لباس های شسته شده را از سایر محموله ها جدا کرده و در اسرع وقت آن ها را بشویید. از یک شوینده تمیز کننده عمیق استفاده کنید، داغ ترین آبی که پارچه می تواند مصرف کند، و یک ضد عفونی کننده یا سفید کننده لباس اضافه کنید. روی حرارت زیاد خشک کنید.
هر بار که لباسهای کثیف را لمس میکنید، دستهای خود را بشویید، از جمله زمانی که آنها را از ماشین لباسشویی به خشککن منتقل میکنید. پس از اتمام کار، از یک ضد عفونی کننده برای پاک کردن سطوح سخت مانند مانع و واشر خود استفاده کنید.
میکروبهای دستگاههای دستی مانند تلفن همراه، لپتاپ و تبلت شما با میکروبهایی که اغلب روی اسفنج آشپزخانه یافت میشوند، مطابقت دارند. هفته ای یک بار، دستگاه های خود را از برق بکشید و تمام کثیفی ها و زباله هایی را که می بینید با یک پارچه خشک پاک کنید. هر صفحه را با یک دستمال مرطوب بدون خش که برای وسایل الکترونیکی ساخته شده است تمیز کنید، سپس به آرامی سطوح را با یک دستمال ضدعفونی کننده پاک کنید. مطمئن شوید که به خوبی ساییده شده است. رطوبت بیش از حد می تواند به دستگاه شما آسیب برساند.
ساعت هوشمند دارید؟ مچ بند لاستیکی را اغلب بردارید و آن را در آب گرم و صابون بشویید. (مخصوصاً بعد از تمرین عرق کردن.)
در مورد تمام سطوحی که خارج از خانه با آنها در تماس هستید - دستگیره درها، چرخ دستی های خرید، صفحه کلید کارت اعتباری، پمپ بنزین چطور؟ بله، این مناطق با لمس بالا میکروبزا هستند، اما لازم نیست قبل از لمس هر سطحی آن را ضدعفونی کنید.
کارول میگوید: «بسیاری از میکروبها را از این قرار گرفتن کوتاه در معرض دست خود قرار نمیدهید، و اگر دستهایتان را بشویید، زنجیره را میشکنید».
سعی کنید دستان خود را از دهان، بینی و چشمان خود دور نگه دارید، جایی که میکروب ها می توانند شما را بیمار کنند. دستان خود را هر زمان کثیف شدند بشویید و همچنین:
قبل و بعد از غذا خوردن
بعد از استفاده از حمام یا تعویض پوشک
زمانی که عطسه یا سرفه می کنید
پس از دست زدن به حیوانات خانگی
اگر آب و صابون دم دستی نیست، از ضدعفونی کننده دست با حداقل 60 درصد الکل استفاده کنید.
برای تمیز کردن یا ضدعفونی ایمن وسایل خانه:
محصولات را با هم مخلوط نکنید کارول می گوید: «بسیاری از مردم این رویکرد را دارند که اگر A خوب است و B خوب است، A + B باید فوق العاده باشد. اینطور نیست. مخلوط کردن محصولات می تواند مضر باشد. به عنوان مثال، کارول می گوید: «هرگز و تحت هیچ شرایطی، سفید کننده و آمونیاک را مخلوط نکنید. آنها برای ایجاد یک ماده شیمیایی بسیار خطرناک واکنش نشان می دهند.
سفید کننده و سرکه دو ماده دیگری هستند که هرگز نباید با هم مخلوط شوند. آنها می توانند بخارات سمی ایجاد کنند.
اسفنج های خود را تمیز کنید کارول می گوید: «برای اینکه چیزی تمیز شود، چیز دیگری باید کثیف شود. اغلب اسفنج های خود را تعویض کرده یا در ماشین ظرفشویی ضدعفونی کنید. اطمینان حاصل کنید که از چرخه ای استفاده می کنید که با مرحله خشک کردن گرم به پایان می رسد.
به یاد داشته باشید: "بدون میکروب" هدف نیست. مهم نیست که چند بار تمیز یا ضدعفونی می کنید، خلاص شدن از شر همه میکروب ها غیرممکن است. این اشکالی ندارد. کارول می گوید: «زندگی در یک محیط کاملاً استریل ضروری نیست. قرار گرفتن در معرض پاتوژن های رایج روشی است که سیستم ایمنی بدن ما آموزش می بیند.